gooseberry smoothie

Jeg elsker å prøve ut nye smoothieoppskrifter, og i forrige uke lagde jeg smoothien ovenfor. Den består av banan, stikkelsbær, jordbær og yoghurt - en veldig god kombinasjon. Stikkelsbær i smoothie er noe jeg har brukt mye av i det siste - jeg elsker smaken den gir. Jeg lovet å dele oppskriften på denne en gang forrrige uke, men tiden løp fra meg. Plutselig hadde jeg alt for mye skolearbeid å gjøre og bloggen ble dermed satt til side. Nå er jeg heldigvis ferdig med alt av prøver for en liten periode, noe som skal bli veldig godt. I tillegg nærmer påsken seg med stormskritt - herlig! 

Nå skal jeg spise en tidlig middag før jeg drar på fotballkamp. Kvelden regner jeg med går til litt lekser, samt faste søndagsrutiner som ansiktsmaske og vasking av sminkekoster. Ha en flott søndag alle sammen!

sunn snacks

               


MY FAVORITE SNACK


 

Jeg regner med at jeg ikke er den enste som får litt søtsug i løpet av uken - gjerne etter en helg med litt for mye sukker. I et tidligere innlegg skrev jeg at jeg skulle begynne å dele noen oppskrifter. I dag tenkte jeg å dele min favorittsnacks med dere, nemlig frosne druer. Denne herlige snacksen har vært min favoritt i godt over et år! Jeg er generelt veldig glad i frossen frukt, alt fra banan til jordbær - men frosne druer er helt klart favoritten, og da særlig røde druer. 

Det eneste du trenger å gjøre er å la druene ligge i fryseren i noen timer til de er harde. Deretter er det bare å nyte denne herlige snacksen. Druene blir utrolig søte og gode, ganske sorbet-aktig. Dette må prøves! Om dere har noen sunne snacks å dele er det bare å slenge igjen en kommentar!

et lite kaffetips


En skvulp med kokosmelk i kaffen er noe jeg absolutt anbefaler dere å prøve ut. Det er ikke mye som skal til for å variere litt på kaffesmaken, og denne søte boksen med kokosmelk får dere kjøpt veldig billig på rema. Et lite tips fra meg til dere ♥

my favorite coffee


God fredag, og god helg alle sammen! Dagen startet som vanlig med en seks timers skoledag, men nå er jeg endelig hjemme og klar for helg. Fredag er absolutt min favorittdag i uken - to dager med fri venter! I morgen skal jeg på dugnad, men utenom det er planen å slappe ordentlig av, samt gjøre skolearbeid - noe jeg må gjøre hver helg. I tillegg har jeg funnet ut at jeg ønsker å gjøre noe nytt med rommet mitt, så litt inspirasjonshenting vil jeg ta meg tid til. Er det en ting jeg aldri blir fornøyd med er det akkurat soverommet mitt - så hvorfor ikke prøve nå igjen. 

Ellers må jeg tipse dere om verdens beste kaffe! Nespresso-kaffe med stimet helmelk, samt kanel på toppen - noe så godt! Absolutt noe man kan unne seg på en fredag. Dette må dere bare prøve ut! Ønsker dere en herlig helg alle sammen!

et lite tips fra meg til dere

Hei alle sammen og god kveld! Den andre dagen i dette skoleåret er fullført og i morgen venter første ordentlige skoledag - fem timer med fysikk. Jeg er veldig spent på hvordan det blir, med tanke på at fysikk er et helt nytt fag for meg i år - men jeg må innrømme at jeg gleder meg litt å komme i gang med selve skolen. Til nå har vi bare hatt kosedager - i dag slapp jeg faktisk ti over elleve. Da var rett i bikini og ut i solen når jeg kom hjem for å sole meg noen timer - må nyte solen mens jeg kan. 

Uansett; en av mine favoritt-ting å lage etter skolen er smoothie. Det er perfekt som et lite mellommåltid etter skoledagen og før middagen. I dag slengte jeg sammen jordbær, blåbær, yoghurt og juice for en smoothie jeg kunne nyte i solen. Et lite tips er å tilsette litt havregryn for å få en mer mettende smoothie. Det gjør ingenting med smaken, kun med konsistens og metthetsfølelsen din. 

 

dagens viktigste måltid

Dagens viktigste måltid - i hvertfall for min del. Uten en god frokost fungerer virkelig ikke kroppen min i det hele tatt. Den siste tiden har jeg prøvd litt nye ting på frokostfronten for å få en mer spennende start på dagen. Min favoritt for øyeblikket er ristet brød med avokado, salt og pepper - anbefales på det sterkeste. Ikke bare smaker det utrolig godt, men avokado er veldig bra for kroppen - frukten inneholder både proteiner og  E-, B-, og C-vitaminer.

For en mer mettende frokost kan man droppe å riste brødet, smøre et lag avokado på brødskiven og legge kokt skinke på toppen - sleng gjerne på noen skiver agurk og en tomat!

En annen ting jeg har vært veldig opptatt av når det kommer til frokost er å alltid spise frukt og grønnsaker ved siden av. Denne gangen gikk jeg for eple og blåbær, men favoritten den siste tiden har vært en skål med spinat. 


kickstart your day


Hei alle sammen! I dag var jeg så heldig å få fri fra skolen - noe som passet utmerket fordi jeg kom hjem sent fra fotballkamp i går. Allikevel var planen å stå opp tidlig for å få noe ut av dagen. I dag bestemte jeg meg for å bytte ut den daglige morgenkaffen med en grønn smoothie - det kommer jeg garantert til å gjøre igjen!

Ett halvt eple - en halv appelsin - en neve spinat - en dl eplejuice - en gulrot

 Dagens planer

I dag er planen å få ryddet det jeg ikke fikk gjort i går *kremtkremt*. I tillegg skal jeg også på fotballtrening. Ellers skal jeg bare nyte fridagen med en film eller en serie. Vi snakkes!

Smoothie bowl
100 g stikkelsbær

100 g blåbær

100 g hvit rips

0.5 dl appelsinjuice

1 dl jordbæryoghurt

Du kan selvfølgelig erstatte ingrediensene med noe du selv har hjemme. Appelsinjuicen kan fint erstattes med vann, kokosvann eller eplejuice. For en mer mettende smoothie kan du også tilsette havregryn. Jeg valgte crüsli som topping, men dette kan du også velge helt selv - mandler, nøtter, jordbær og banan er også veldig godt. Mitt navn er Ida. Jeg er en seksten år gammel jente fra Elverum. På bloggen min vil du få lese om min hverdag og foto. Kameraet jeg bruker er canon EOS 30D + 50 mm f/1.4

+ Legg meg til som venn


Kontakt/sponsorer: ida.s.nesby@gmail.com

Design laget av Julie Viktoria
hits